MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

VINTAGE MILAAN EDITIE

Boek een citytrip naar Milaan en vind verborgen parels. In deze maandelijkse update lees je waar wat is. Door Lisa Bekker.

Tijdens mijn citytrip in Milaan heb ik verschillende wijken bezocht. Wandelend door mijn favoriete wijk Ticinese, was ik onderweg naar een kleine boetiek met antieke schilderijtjes en prints en belandde ik in een klein straatje. Little did I know it was Vintage Paradise by accident!

Het straatje was slechts zo’n 350 meter kort, maar dat was genoeg om mij te overdonderen. Via Gian Giacomo Mora, vernoemd naar een leerling van Leonardo Da Vinci, heeft een afwissend vintage aanbod van vintage streetstyle (Evisu), graphic tees van bijvoorbeeld The Exploited tot Gucci reiskoffers. Een nieuwe tas zoek je uit aan een heuse tassentoonbank. Check ook alle vintage prullaria. In deze straat is echt voor iedere vintage liefhebber wat wils.

Hieronder een selectie van mijn favoriete shops in de Via Gian Giacomo Mora en in Milaan.

1.Backstage Vintage

Eenmaal aangekomen bij een van de vintage winkels gezien op Google maps stonden de eigenaren, een Italiaans kopppel, buiten in het zonnetje te genieten. Schrik niet van de paspop met demonen masker, het dient als herkenningspunt, goed gedaan.

De winkel is van onder tot boven gevuld met vintage blouses. Ook voor leuke party accessoires slaag je hier prima. Van funky hoofddeksels, sjaaltjes, zonnebrillen tot riemen in overvloed.

Sla de boekenkast met vintage fashion boeken naast de paskamer ook niet over.

📍Waar: Corso di Porta Ticinese

🔍 Unique Vintage selling point : Scoor hier je party wear voor any thema party.

2. BIVIO MILANO - MORA 4

Deze winkel vintage winkel is de bom! Ik ervaarde de winkelruimte als een doolhof. Met meerdere kamers stap je telkens in een ruimte vol vintage vondsten. Goed zoeken naar de volgende kamer hoor.

Van Marc Jacobs schoudertassen tot Chanel pumps - hier vind je veel designer vintage voor een schappelijke prijs. Zelf scoorde ik een Bordeaux rode vintage Versace handtas uit de 90 ’s.

Loop vooral door naar het einde van de winkel en sla de schoenenkamer niet over!

📍Waar: Via Gian Giacomo Mora

🔍 Unique Vintage selling point : Scoor hier je nieuwe vintage designer item.

3.Groupies Vintage Alice Di Cipriani

Verder in de Gian Giacomo Mora straat vind je Groupies Vintage. Deze winkel voelt alsof je een Episode in loopt. Alles goed gesorteerd op soort maar toch heeft Groupies een scherper randje met een etalage gevuld met de hipste Y2K chokers.

📍Waar: Via Gian Giacomo Mora 7

🔍 Unique Vintage selling point : Scoor hier Y2k sieraden, vintage prullaria en de standaard vintage basics.

4.Squad Vintage

Op zoek naar vintage streetwear? Ontdek Squad Vintage. In de etalage werd mijn blik getrokken door een vintage Evisu jeans. Voor basic sweaters van Nike, graphic tees en cargo pants moet je hier zijn.

De winkel voelde als het Milaanse broertje van Candy Store op Waterlooplein, met een goeie mix van merken en stukken in goede staat. Zoals je ook van de Candy Store gewend bent.

📍Waar: Via Gian Giacomo Mora 7

🔍 Unique Vintage selling point : Scoor hier je Basic sweatshirt of graphic tee

5.Cavalli e Nastri Mora

Naast de BIVIO MILANO - MORA 4 vind je Cavalli E Nastra Mora. Deze winkel voelt als of je de kledingkast van je rijke tante in loopt. Inclusief het interieur.

Vintage fashion illustraties ingelijst aan de muur, een tassentoonbank en alles gesorteerd op kleur. De mooiste vintage jassen van Christian Dior en Vintage Celine tas op display. De meest funky en fabuleuze paspoppen in de etalage en in de winkel. In deze winkel blijf je maar om je heen kijken.

📍Waar: Via Gian Giacomo Mora, 12

🔍 Unique Vintage selling point : Scoor hier je Vintage designer item

6.My Room Vintage Shop

Deze black owned vintage shop is echt een verborgen parel. Wederom weer in een kleine straat. Gevuld met vintage spiegels met optimistische quotes en een sieradentafel in het midden van de winkel.

Neus vooral tussen de schoenen want voor een opvallend paar moet je hier zijn. Van stillett’s, loafers tot rode lakleren enkellaarsjes. My Room Vintage shop weet hoe je straks fabuleus de show steelt.

📍Waar: Via S. Maurilio 24, 20123

🔍 Unique Vintage selling point : Scoor hier eye catching schoenen en vintage jasjes

VINTAGE TIP: Madame Pauline Vintage

Madame Pauline Vintage was tijdens mijn bezoek in Milaan helaas niet open maar zo te zien aan de etalage en inrichting zeer de moeite waard.

📍Waar?: Foro Buonaparte 74, 20121

🔍Unique vintage selling point: Schoenen en Vintage Coats