LOEWE S/S 2023: GROEN ALS GRAS  

Wat mij betreft is LOEWE het nieuwe Celine. Qua design en ophef. Celine-ontwerper Hedi Slimane heeft er voor gezorgd dat het ooit zo gehypte Celine is verworden tot een Frans tutte merk dat het van oorsprong, in de seventies ook was. Très BCBG. Al is de mannencollectie ietse wilder en jonger – vooral stylingwise. Maar ook toch een beetje boring – gááááp – alweer een zwart leren bikerjack.

Het van oorsprong Spaanse LOEWE (opgericht als classy tassenmerk) floreert inmiddels onder Jonathan Anderson die het in tegenstelling tot zijn voorgaande ontwerpcollega’s wél lukt om onze aandacht vast te houden. Afgelopen weekend, door onder andere door als show-uitnodiging potjes waterkers te sturen. En dit frisse kruid kwam met groen gras overvloeding terug in de mannencollectie voor de zomer van 2023 met begroeide waterkers-sneakers, een wollen waterkers jas en waterkers-sweatpants en jeans.

Flauw? Hmm, in elk geval een duidelijke uitspraak en magisch! En een beetje verwondering kunnen we in deze grimme tijden wel gebruiken. De sterke LOEWE-collectie was een combinatie van een ode aan de natuur en een aanklacht tegen de technologie met screens verwerkt in kleding en voor modellenhoofden. “In a weird way, we are becoming the screen somehow,” zei Anderson na afloop van de show. Right! Al kun je je afvragen hoe erg is dat…

Door Georgette Koning – fashion publicist



Vorige
Vorige

DIOR MAKEUP  S/S 2023 MEN’S COLLECTION

Volgende
Volgende

VISUAL KEI BY LUKE NUGENT