WIE SHOWT IN PARIJS IN SEPTEMBER?

MIRROR MIRROR maakt zich alweer op voor de shows in Parijs. Het gaat druk worden met tot nu toe 105 events, inclusief 64 shows en 41 presentaties en 11 nieuwe merken op het programma. Wat we gaan zien? De nieuwe zomermode voor 2023! Wat we helaas niet zien, zijn shows van Nederlandse designers.  

Het modecircus barst los op 26 september en de meeste shows zijn live! De 9 dagen tellende modeweek opent met LVMH Prize semi-finalist Weinsanto, van designer Victor Weinsanto. Nu nog onbekend – het is afwachten hoe de carrière van dit talent ontwikkelt. Gevestigde nieuwkomer op de Parijse showkalender is Victoria Beckham, de ex-Spice Girl huurde een nieuw designteam in onder leiding van Lara Barrio. Eveneens debuterend in Parijs zijn het Australische Zimmermann en Britse A.W.A.K.E. AZ Factory, opgezet door wijlen Alber Elbaz (voorheen Lanvin) zal zich opnieuw moeten bewijzen als relatieve nieuwkomer die al wel veel publiciteit heeft gehad. Lanvin zelf, ooit superhot tot zo’n tien jaar terug, maakt haar comeback.  

Balenciaga Winter 2022

Het is weer vechten om kaarten voor de gewilde shows van Saint Laurent, Balenciaga, Valentino en Givenchy. Off-White komt met een tributeshow, verwacht een indrukwekkende mode-ode aan oprichter Virgil Abloh, vast staat dat hier veel sterren op af zullen komen. Ook weer live aanwezig Dries Van Noten.  

Dries Van Noten - Winter 2022

Eindelijk weer present zijn de Japanners, ze mogen weer reizen, vandaar. Het is uitkijken naar de geweldige Comme des Garçons, Yohji Yamamoto  en Junya Watanabe. Ook altijde de moeite waard Noir, Ninomiya, Undercover, Mame Kurogouchi, Anrealage en het nog minder bekende Beautiful People. Debutant is Nishizaki met het label Ujoh. Celine slaat Parijs over, immers het merk van Hedi Slimane trok eerder in juni alle aandacht tijdens een giga K-pop spektakel met Blackpink’s Lalisa Manobal, Kim Tae-hyung van BTS, oftewel V, en acteur Park Bo-gum.  

CHANEL Winter 2022

De week wordt dinsdag traditioneel afgesloten met Chanel, Miu Miu en Louis Vuitton. Digital kun je de shows volgen van Chinese merken zoals Only Uma Wang, Shiatzy Chen, Kimhekim en Calvin Luo. Reisbeperkingen vanuit China zorgen er voor dat ze niet in Parijs mogen zijn. Zeven opkomende designers laten hun werk zien via presentaties waaronder het Franse label Boutet, Pressiat, Ruohan, Paula Canovas Del Vas en Anna October uit de Oekraïne.

Boutet

Vorige
Vorige

UPDATE VINTAGE EVENTS: SEPTEMBER

Volgende
Volgende

  PREUTSE MTV: HALFNAAKT ROCKEN IN GUCCI