THEATER MEETS FASHION #1

Ik ben Shabnam Baqhiri, een vierdejaars studente van de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Daarnaast ben ik al schrijver van toneel, scenario proza en poëzie en theatermaker. ik zal in een reeks blogs de lezer meenemen in mijn afstudeertraject. De afstudeervoorstelling die ik ga schrijven zal namelijk als vorm, theater meets fashion in zich hebben. Ik ga tweewekelijks vertellen waar ik mee bezig ben (geweest) en hoop hiermee jou als lezer te inspireren.

Mijn onderzoek gaat inhoudelijk over hoe theatermakers/schrijvers er voor kunnen zorgen dat er ruimte is binnen de theaterwereld voor niet linkse stemmen. Denk hierbij aan de inhoud maar ook om de personen die de voorstellingen maken/schrijven. Momenteel kijk ik inhoudelijk welke thema’s ik ga gebruiken voor mijn voorstelling en zoek ik een fashion designer die mij kan helpen met schetsen. Ik kijk voornamelijk naar nieuw talent en hoop dat zij openstaan voor het onderzoek dat ik wil verrichten in zowel mijn afstudeervoorstelling als afstudeeronderzoek.

De thema’s die ik interessant vind zijn op dit moment geld/vermogen, integratie/immigratie en religie/kritiek daarop. Ik merk tot nu toe dat er zeker ontwerpers zijn die dit interessante thema’s en invalshoeken vinden maar dat ze het momenteel druk hebben. Ik was namelijk in eerste instantie bang dat er weinig ontwerpers zouden zijn die open zouden staan voor een samenwerking omdat het om gevoelige thema’s gaat en ik graag de grenzen wil opzoeken, maar het viel dus erg mee hoe men erop reageerde. Ik ben dan ook nog steeds opzoek naar een ontwerper die mij zou willen helpen met het schetsen van maximaal 20 ontwerpen voor zowel mannen als vrouwen. Dus mocht iemand dit lezen en denken ik sta daarvoor open dan kan men mij via shabnam1@live.nl bereiken, uiteraard ook voor meer informatie. Tot over twee weken!

Voor de mensen die alvast kennis willen maken met mijn werk, er staat op 23, (uitverkocht) 24 en 25 september een lezing van mijn nieuwste toneeltekst Kapotte vleugels gepland in Amsterdam. Hierbij de link naar kaartjes: https://tickets.voordemensen.nl/likeminds/event/50  Dramaturgie, tekstbegeleiding: Liet Lenshoek.                

Een Afghaanse journaliste en haar zoon. Hij wil weg. Zij wil blijven. Kapotte Vleugels gaat over de strijd tussen toekomst en thuis. Opgesloten in hun huis, vrezen ze voor de Taliban, voor wraak, voor een kleurloos bestaan. Tegelijkertijd speelt bij de moeder het gevoel van verantwoordelijkheid voor alle andere vrouwen en meisjes in het land. Ze wachten en twijfelen. Als je weggaat, wie laat je dan in de steek? Waar is de toekomst? Thuis of elders? En kunnen ze überhaupt nog weg?

Shabnam Baqhiri, schrijver en theatermaker

Vorige
Vorige

BALENCIAGA ♥ MO BENCHELLAL

Volgende
Volgende

REURING! DAARVOOR MOET DE NIEUWE NINA RICCI DESIGNER ZORGEN