MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

  DIT MOET JE WETEN OVER GUCCI’S TWINSBURG S/S 2023 COLLECTIE

De moeder van Alessandro Michele was de helft van een tweeling. Soms had de kleine Alessandro het gevoel dat hij twee moeders had. Het idee achter Gucci’s Twinsburg S/S 2023 collectie heeft hier zeker mee de maken. Zo vertelde Michele na afloop van de zijn show. Wat je nog meer moet weten over deze opmerkelijke show?

De show met 68 tweelingen die hand-in-hand over de catwalk liepen, had een politieke lading; de hoop op solidariteit in het diep verdeelde Italië waar extreem rechts aan populariteit wint, wat gevolgen zou kunnen hebben voor onder andere LGBTQ-rechten.

Het woord Fuori, onder andere geprint op een jeans salopette, betekent in het Engels OUT. Dit was de titel van het eerste Italiaanse magazine over seksuele vrijheid dat uitkwam in 1971.

Gucci speurde de aardbol voor deze show af naar identieke tweelingen en vond er maar liefst 68. Allemaal even uitgesproken, knap en bijzonder. Goed speurwerk!

Gucci werkte samen met Warner Bros, vandaar de fluffy Gremlin knuffels, tasjes en prints van het beestje.

Nog een van Alessandro’s inspiraties voor deze tweelingenshow: dit jaar verscheen hij met Jared Leto als twins op het Met Gala. Jaja.

Meest hitgevoelige look van deze show: een double-breasted pak, met een crop jacket en laag hangende pantalon met vol zicht op de string. Natuurlijk voor alle genders. Minpuntje de handtassen die voorbij kwamen en wel erg copy-past Chanellerig waren. 3 x foei voor een van oorsprong tassenlabel.