MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

  KEITH HARING X PANDORA

Vandaag is de launch van de KEITH HARING X PANDORA collectie. De grafische graffiti van Keith Haring is een van de meest herkenbare stijlen in de wereld van de kunst. Pandora vertaalt zijn iconische tags naar unieke sieraden. 

Keith Haring schopt het in de jaren tachtig tot een van de bekendste jonge kunstenaars ter wereld. Zijn carrière, geïnspireerd door de opkomende New Yorkse hiphop-scene, begint op straat. Met krachtige cartoonachtige tags die al snel opvallen in de straten, clubs, metrowagons en stations van de Big Apple. De metro wordt, zoals Haring eens zei, zijn ‘laboratorium’ voor het uitwerken van ideeën.

Hij ontdekt al snel dat zijn communicatieve, publieke kunstwerken - met typerende brede witte of zwarte lijnen - in de smaak vallen bij een heel breed publiek. Later zal Haring zich onderscheiden van andere kunstenaars door zijn sociale betrokkenheid en de symboliek achter zijn op Egyptische hiërogliefen geïnspireerde tags. Zo is zijn gestyleerde blaffende hond een aanklacht tegen machtsmisbruik en staat de kruipende baby voor onschuld en goedheid. Haring maakt vele variaties voor kinder- en aidsorganisaties. Voor zijn overlijden in 1990 op 31-jarige leeftijd aan de gevolgen van aids, richt hij de Keith Haring Foundation op, zodat zijn nalatenschap blijft behouden voor goede doelen.

Tot op heden wordt Harings positieve werk wereldwijd geëxposeerd en verspreid via samenwerkingen. Voor Pandora is dit de eerste art collab. Geïnspireerd door zijn iconische kunst en zijn motto love for all heeft het Deense sieradenmerk Keith Harings unieke visie vertaalt in 12 artistieke en exclusieve juweeltjes: zes charms, twee armbanden, twee ringen, oorbellen en een ketting. Vanaf nu kan iedereen de kunstwerken van Keith Haring dragen.

Check Pandora.net

© Keith Haring Foundation. Licensed by Artestar, New York.