MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

DIT ZIJN DE NIEUWE INFLUENCERS  

Opzij, opzij, opzij fashion designers! Kostuumontwerpers - die werken voor series voor streamingdiensten en televisie - zijn de nieuwe influencers! Met dank aan Euphoria.

Uit de Coperni collectie - geïnspireerd op Euphoria

Later dit jaar verschijnt een boek met de kleding die werd gedragen in Euphoria, inclusief een interview met Coperni designers Sébastien Meyer en Arnaud Vaillant die zich voor hun wintercollectie lieten inspireren door de Euphoria-looks van kostuumontwerper Heide Bivens.

Emily in Paris

 Maar het is niet alleen het trendsettende Euphoria, ook guilty pleasure Emily in Paris, het vermakelijke Gossip Girl, het romantische Bridgerton en het geweldige Stranger Things oefenen behoorlijke invloed uit op modetrends en baren soms opzien met aparte designs. Game of Thrones’ kostuum ontwerper Michele Clapton verbaasde iedereen toen ze vertelde dat de in de serie gedragen capes gemaakt waren van Ikea kleedjes.  

Kostuumserie Bridgerton

Dankzij Ellen Mirojnick, verantwoordelijk voor de dromerige jurken in empire-stijl in de escapistische Bridgerton-serie, mede een succes dankzij de juiste timing - corona (thuiszitten) – nam de vraag toe naar korsetten, lange handschoenen en diademen. Path McGrath, de bekende Britse make-up artist, lanceerde zelfs een suikerzoete Bridgerton beauty-collectie. Lancôme sprong vorig jaar in op de Emily in Paris hype, met gelimiteerde Emily-producten. Verschillende modemerken waaronder Louis Vuitton maar ook spijkerbroekgigant Levi’s borduurden voort op het jaren tachtig stijltje neergezet door kostuumontwerper Kimberly Adams-Galligan voor Stranger Things. Welke hitserie en welke kostuumontwerper will be the next fashionable big thing?

Louis Vuitton