MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

  DE VERRASSING VAN DE PARIJSE COUTURE WEEK

Robert Wun was de verrassing van de Parijse Couture week die werd afgesloten met een show van Maison Alaia, die werd gehouden in huis van ontwerper Pieter Mulier in Antwerpen. Sommige gasten bekeken de show vanaf zijn bed! Maar dat is een ander verhaal.

Robert Wun. Goed, dat de in Londen woonachtige Wu een veelbelovend talent is, dat wisten we. Een half jaar geleden nam hij de prestigieuze ANDAM Prize in ontvangst (€100.000) en in september praatte hij Naomi Campbell in een van zijn ontwerpen. Lady Gaga is fan, Cardi B draagt Wu in haar Money video, Billy Porter stal de show in een Robert Wun tijdens de Pose-première. Ook Celine Dion is klant.

Opmerkelijk: geshowd had Wun nog nooit! Maar een volslagen groentje is de Hong Kongse ontwerper echter niet. Hij richtte zijn modehuis acht jaar geleden op, twee jaar na zijn afstuderen aan het London College of Fashion. Hij dankt zijn doorbraak aan artikelen in Dazed en de Amerikaanse Vogue.

 Het is dankzij het winnen van de ANDAM Prize en de Parijse Féderation de la Haute Couture die regelmatig ‘gasten’ uitnodigt voor de Couture Week dat Robert Wun afgelopen week debuteerde met een show.

De onheilspellende titel van Wuns’ couture collectie was Fear, en dan de angst voor ongelukjes die kunnen gebeuren in bijvoorbeeld het atelier. Van gebroken hakken, vieze vlekken, natte druppels enzovoort. Wun zette de denkbeeldige rampjes om enkele happy accidents-ontwerpen.  

Denk aan een jurk met stijlvolle brandgaten (zie boven). Of de indrukwekkende look met waterdruppels (ook boven). Plooien, ruches, borduren, draperen en vouwen zijn Wuns’ favoriete technieken. In al hun drama zijn Wuns’ ontwerpen ideale Red Carpet kanshebbers.

Met al een dertigtal klanten die tussen de 10.000 en 200.000 Britse ponden neertellen voor een Robert Wun, is zoals hij zei tegen FTWeekend: ‘een droom uitgekomen’.