MIRROR MIRROR X HOUSE OF ORANGE MAKE-UP SCHOOL

Vijftien aspirant-visagisten van de House of Orange Make-up School laten via een shoot met fotograaf Marthe Hennink hun make-up ontwerpen zien die zijn geïnspireerd op MIRROR MIRROR.

Visagist Pernell Kusmus, docent en hoofd van de Amsterdamse make-up opleiding is aangenaam verbaasd over het hoge niveau van zijn studenten. “Ze waren zeer gemotiveerd en hun drive was enorm, net als de kennis. Sommige studenten hadden eerder een theoretische make-up opleiding gevolgd. De kunst is het omzetten van kennis in creativiteit, en het ontwikkelen van een eigen stijl. Dat, en verschillende technieken, leren ze onder andere tijdens onze lessen.”

Het thema van deze shoot was het ontwerpen van 3 verschillende face charts, geïnspireerd op foto’s uit MIRROR MIRROR. Een van die face charts moest worden uitgevoerd en gefotografeerd voor MIRROR MIRROR online.

Make-up: Eefje van der Hoff

Make-up: Samantha de Jong

Make-up: Valerie Perot

Make-up: Laura Piso

Make-up: June Peters

Make-up: Ruby van der Meulen

Make-up: Charlotte Beerkens

Make-up: Sabrina Verburg

Make-up: Sanne Odijk

Make-up: Rahma Yasmine Abdirahman

Make-up: Daisy Bomkamp

Make-up: Svenja van Beek

Make-up Nicole Bomkamp

Wie de Amsterdamse House of Orange Make-up School make-upschool met succes afsluit, komt terecht in een interessant netwerk. De school komt namelijk voort uit het House of Orange Agentschap, het eerste Nederlandse agentschap voor make-upartists, opgericht in 1998 door John Kattenberg. Tegenwoordig wordt de opleiding geleid door visagist Pernell Kusmus, tevens docent. “Ik vind het leuk om alles wat ik in mijn carrière heb geleerd door te geven.” De opleiding is gewild. “We zitten altijd vol”, zegt Kusmus die denkt dat het niveau van de school hoger ligt dan op andere scholen. Onder andere door de gastlessen van veelgevraagde make-artists als David Koppelaar en Bastien Zorzetto. Kusmus: “We houden ons ook niet bezig met bruids-, uitgaans- en naturel-make-up, maar met thema’s als huidskleuren, waaronder Asian- en black skin. We leren studenten in 15 lessen alle technieken: werken met vingers, spons, kwast, en hoe je een goede basis maakt voor ogen en lippen. Wat iemand met dat palet wil doen, dat moeten ze zelf bedenken.”

Info: makeupschool@houseoforange.nl. House of Orange Make-up School Fotografie: Marthe Hennink. Marthehennink.com

Vorige
Vorige

GRAVITY FALLS

Volgende
Volgende

ALIMA