HOUSE OF ORANGE MAKE-UP SCHOOL x CHANEL BEAUTY

14 aspirant-visagisten (2 klassen van 7) van de House of Orange Make-up School laten via een shoot met fotograaf Julian Pechler hun make-up ontwerpen zien die zijn geïnspireerd op de inhoud van MIRROR MIRROR .

De inspiratie voor deze opdracht van visagist Pernell Kusmus, docent en hoofd van de Amsterdamse make-up opleiding luidde: “Kijk in het nieuwe MIRROR MIRROR nummer en haal inspiratie uit kleuren, texturen en artikelen. Dus niet uit de beauty- en modefoto’s. Vanuit de inspiratie moesten de studenten 2 make-up looks creëren met beauty producten van CHANEL. Pernell: “De kunst is het omzetten van kennis in creativiteit, en het ontwikkelen van een eigen stijl. Dat, en verschillende technieken, en het maken van een face chart, hebben de studenten onder andere geleerd leren tijdens onze lessen.”

Pernell, de studenten moesten eerst 2 looks uitwerken op een face chart. Is dat moeilijk? Het maken van een face chart is een kunst op zich. Niet elke make-up artist is hier goed in. Het is de laatste jaren steeds belangrijker geworden omdat klanten alvast willen zien welke kant het op gaat met de make-up. Overigens zegt het weinig als iemand niet zo goed is in het maken van face charts, de uitvoering van de make-up look staat hier los van. Ik ben zelf ook niet een ster in het maken van face charts trouwens. Vroeger, ruim dertig jaar geleden, was dit niet nodig.

Hoe hebben de studenten het maken van een face chart geleerd? Ze kregen les van Lisa Kondrewich, dat is de beste!  Ze maakte het boek Facechart Drawing With Makeup. De studenten waren flabbergasted toen ze binnenkwam!

De volgende House of Orange Make-up School cursus start de eerste zondag van Maart. Met dank House of Orange Make-up School, Pernell Kusmus, Julian Pechlar (foto’s) en aan alle studenten@KimNuyens Kim Nyijens @nikitaoosting Nikita Oosting @pascalvweeghel Pascal van Weeghel Pauline Clarke @kellydoll Kelly Doll @naomichloe Naomi Belfor @emmsdoesmakeup Emma Temming @jellehaen Jelle Haen @licka_lolly Afif Shafit @ms.xiaoxuan Xiaoxuan Li @freekvanremunt Freek van Remunt @juliavsl Julia van Schijndel @oliwiale Oliwia Lewandowska @ppaulamua Paula Koehler

Make-up Afif Shafit

Make-up Afif Shafit

Emma Temming

Jelle Haen

Freek van Remunt

Julia van Schijndel

Kelly Döll

Kim Nyijens

Xiaoxuan Li

Naomi Belfor

Nikita Oosting

Oliwia Lewandowska

Pascal van Weeghel

Pascal van Weeghel

Paula Koehler

Pauline Clarke

Vorige
Vorige

LEATHER FREAK

Volgende
Volgende

ONE WOMAN’S TRASH IS ANOTHER WOMAN’S TREASURE