MIRROR MIRROR MAGAZINE

View Original

HANG ON TO YOUR HAT!

Creative Direction - Diederik Verbakel @diederik_verbakel

Hoeden - Diederik Verbakel & Marianne Jongkind Instagram @mariannejongkind

Model & Muse & Makeup: Anne-Marie Jung @annemariemetstreepje

Haar styling: Daphne Tolkamp Proper Hair @daphnetolkamp @properhair.nl

Fotografie: Peter Stigter @teampeterstigter Productie: Marieke Holthuis @cucinamary

Ambacht, kunst, mode en theater komen samen in een heuse Couture Hat Collab. Starring: Diederik Verbakel, modeontwerper en kunstenaar, Marianne Jongkind couture hoedenmaker, Anne-Marie Jung, actrice en muze.

Grande Dame van de couture hoeden Marianne Jongkind en kunstenaar Diederik Verbakel ontdekten elkaar 4 jaar geleden op Instagram. De insta hartjes en likes vlogen meteen heen en weer. Hierop trok Diederik de stoute schoenen aan en vroeg of Marianne het leuk zou vinden om een  ‘couture hoeden’ samenwerking te doen.  Met als reden het ambacht van couture hoeden maken op een creatieve manier onder de aandacht te brengen. 

Marianne was direct enthousiast. Samen besloten ze om het project als volgt vorm te geven: Marianne zette haar ambacht en vakkennis in en Diederik ontwierp de hoeden en gezamelijk werden de hoeden vervaardigd. Iedere hoed heeft een ander maak proces en vroeg om een andere werkmethode. Samen besloten ze ook om alleen materialen te gebruiken die voorhanden waren in beider werkplaatsen, upcycling chic! Vilt, bandjes en veren. Alles komt uit het archief. Vintage hoeden werden omgestoomd tot nieuwe vormen, van reststukken vilt werden opnieuw andere vormen geknipt. 

De hoeden hebben als inspiratie de covers van de Vogue van de jaren ’50. De glorietijd van de couture hoed. Na wat eerste schetsen en gesprekken kwam model en muze voor deze shoot actrice Anne-Marie Jung in beeld. Ze zou het ideale model zijn voor deze samenwerking sprankelend, vrolijk met een geweldige 50’s vibe en attitude. Om het dreamteam compleet te maken vroeg Diederik fotograaf Peter Stigter om deze samenwerking vast te leggen.