LUMINAIR: DÉ CULINAIRE ROOFTOPBAR IN DE AMSTERDAMSE WOLKEN
Zin om te genieten van mooie cocktails, wijnen en verfijnde fingerfood? Ik en mijn tafelgenoot deden dat high in the sky op de elfde verdieping van het Hilton by Doubletree in LuminAir. Een toplocatie met rooftopbar en dakterras op steenworp afstand van het Amsterdamse Centraal Station.
De elegante Olga Galiuk, general manager van LuminAir, verwelkomde ons hartelijk zodat we ons meteen thuis voelden. We begonnen met een glas goede Italiaanse prosecco, La Tordera uit Veneto (2022) en genoten vervolgens van de perfect bereide Monsoon cocktail, met pandan, lychee en kokosnoot. De smaakbalans was prikkelend en niet te zoet. De oesters met citroen en mignonette, geserveerd op een schaal met rokende stikstof, waren kraakvers en sappig. Ondertussen genoten we van de restaurant-inrichting met wolkvormige plafond-installaties en veranderende lichtprojecties die creatief Amsterdam vertegenwoordigen
On Air - Where the World’s Winds stir heet het LuminAir cocktailmenu samengesteld door barmanager Alejandro Saravia en zijn team. De cocktails zijn geïnspireerd op acht verschillende wereldwinden en de regio’s waar ze waaien, met lokale ingrediënten uit die plaatsen. De cocktailcreaties die de winden vertegenwoordigen hebben mooie namen zoals de Chinook, Zonda en Monsoon.
LEES VERDER ONDER DE FOTO
Mijn tafelgenote Andrea en ik hadden veel te bespreken, niet alleen over het eten en drinken maar ook over de reizen die we willen maken. We besloten zonder duidelijke volgorde intuïtief shared te bestellen van de goede kaart.
We kozen Zalm Nigiri (6 stukjes) met sojaparels, furikake, wasabi-crème en ponzu-mayonaise en Dynamite Shrimps, 5 gamba tempura met spicy mayonaise en shiso. Deze elevated hapjes hadden de juiste bite en diepte van smaak en textuur. De dressing versterkte de umami-smaak.
We vervolgden met de Wagyu Tataki met gember, chili en tempura shiso. Deze was perfect gebakken, goed afgeschroeid en rosé in het hart. De elegante stukjes werden mooi geserveerd met een paar bloemen. De details maken dit een hele luxe ervaring. Vaak is de fingerfood in cocktail bars wat vlak. Maar hier is alles smaakvol en verrassend. Ook de heuse EsMa-bar, met de lekkerste Espresso Martini die we in tijden dronken.
LEES DOOR ONDER DE FOTO
We besloten de avond met de Dutch Cheese Platter, bestaande uit Grutte Witte, Remeker Rijpe, Blue de Alkmaar en vijg, vergezeld van een zalige Argentijnse frisse, volle rode wijn; de Casarena Malbec uit Mendoza, 2022.
Een mooi gegeven is dat LuminAir een duurzame aanpak heeft, met lokale producten en zero-to-minimal technieken. De menukaarten zijn van papier van Nederlands bermgras en voor de onderzetters is gerecycled restafval van tomaten gebruikt.
Op dezelfde verdieping als LuminAir is de Eclipse VIP-evenementenruimte geopend met een al even spectaculair uitzicht en dezelfde professionele service. Er is een eigen cocktailbar en enorm terras op het zuiden. Het is dé ideale plek voor high-end evenementen, lanceringen van luxe merken, creatieve pop-ups en decadente feesten.
Oh wat hou ik van hotels en hotelbars. De mix van internationale gasten van jong tot oud die, in dit geval, Amsterdam bezoeken zorgt voor een heerlijke vakantiegevoel.
Deze plek voelt voor mij als een comfortabele luxe deken, waaronder je weg kunt dromen op panoramische Amsterdamse vergezichten. Ja, LuminAir smaakt naar meer.
LuminAir. Oosterdoksstraat 4, Amsterdam. Openingstijden: maandag t/m woensdag en zondag 11:00 tot 00:00, donderdag 11:00 tot 01:00, vrijdag en zaterdag 11:00 tot 03.00. reservations@luminairamsterdam.com +31 20 5300 875