NEXT NDSM: ALL-DAY GENIETEN MET ZICHT OVER HET IJ

 Het Amsterdamse NEXT NDSM is een bar, grand café, restaurant en lounge ineen. Deze moderne plek is een ervaring met internationale allure.

In oktober 2022 brachten Michiel de Vries en Sjoerd Steenbeek met NEXT NDSM een nieuw verhaal naar de voormalige scheepswerf NDSM, recht tegenover de pont en op nog geen 300 meter van hun ander horecapareltje Pllek. Sjoerd Steenbeek: ‘Natuurlijk gaan mensen uit eten om te eten en drinken. Maar wat een avond bijzonder maakt, is als je er ook sociale energie en inspiratie in vindt. Mensen willen nieuwe momenten en ontmoetingen ervaren. Sociale connecties maken; dat is waar horeca echt om gaat. Dat is NEXT NDSM.

Lees door onder de tekst

THE NEXT DISHES In 2024 sloten signature chef Jaimie van Heije en head-chef Vilmos Dohnal (voorheen Vermeer*) zich aan bij het team van NEXT NDSM. In hun keuken is het seizoen leidend. De mooiste ingrediënten van het seizoen keren terug in innovatieve maar toegankelijke gerechtjes. Jaimie zet een aantal van zijn meest geliefde classics op het menu van NEXT NDSM, zoals zijn tomaatjes met aardbei en peper. Daarnaast staan nieuwe gerechten die hij samen met Dohnal ontwikkelde: zoals de bloemkool met gebruinde boter en truffel en de oester met bloedsinaasappel en mezcal.

GLOBAL COCKTAILS Het internationale barteam van NEXT NDSM creëren innovatieve Shaked & Stirred signature cocktails. Met als inspiratie heel Europa, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Je proeft die inspiratie terug in verrassende cocktails die een avond aan de bar gedenkwaardig maken, maar de cocktails zijn ook het perfecte gezelschap zijn bij gerechten. Elke maand serveert NEXT NDSM een uniek tasting menu waarin het keukenteam en het barteam de handen ineenslaan om creatieve food-en cocktail pairings te ontwerpen.

Ik genoot van de ESPRESSO MARTINI. Deze cocktail was verrassend, perfect én zacht van smaak. Ook geweldig is de CAFÉ L’ORANGE met Absolut Vodka, koffie, sinaasappel, longan en chocolade voor €15.

THE FOOD Het eten kan ik beschrijven als elevated fusion bistrot. De hoogtepunten van het vijfgangendiner waren:

The Oyster Tasting €36. Je krijgt 3 x 2 oesters, met verschillende dressings. De goedgevulde oesters met mezcal en grapefruit waren favoriet.

Lees door onder de foto

Hamachi Crudo €21. De verse ceviche met grapefruit, tomaat en koriander was fris en opende het smaak palet.

French Toast IBERICO €18 Euro / French Toast DAIKON €15 Euro De French Toast Iberico met riante dungesneden Pata Negra-ham, truffel en sjalot en de French Toast Daikon met rettich, truffel en sjalot waren subliem. Ze waren perfect van vorm, balans en doordrenkt met liefde. Voor dit gerecht alleen ga ik nog eens terug naar NEXT NDSM!

Lees door onder de tekst

HET NEXT NDSM INTERIEUR De grote open ruimte van NEXT NDSM is ontworpen door STUDIO TANK en opgedeeld in verschillende ruimtes met verschillende soorten seatings. Hoog tegenover laag. Actief of juist relaxed. Elk deel heeft een andere ambiance. Hierdoor is er de hele dag door een andere vibe te ervaren. De gelaagde architectuur met materialen als beton en hout voelen modern en internationaal aan. De prachtige U-vormige bar vormt de kroon meteen na binnenkomst. Bezoek vooral ook de roze toilet rooms: een bijzondere luxe ervaring.

NEXT NDSM is 7 dagen per week open (10:00 - tot laat) voor ontbijt, lunch, meeting, borrel, diner en de drankjes daarna of daarvoor. For the now and the next NEXT NDSM NDSM-Kade 2 1033 PG Amsterdam. https://www.nextndsm.nl/

Bagua Jody | Digital editor

Heeft een passie voor kunst, design,mode,mensen en reizen. La dolce vita is zijn mantra en met de helende kracht van creativiteit, echt connectie en authenticiteit houd hij je op de hoogte van zijn nieuwste vondsten.

Vorige
Vorige

THE COLLEGE HOTEL: DE BAR & BISTRO ZIJN HEROPENT!

Volgende
Volgende

GOODNEWS COFFEE NU OOK IN AMSTERDAM