TREND: ZERO WASTE BEAUTY BARS

ETHIQUE’S PLASTIC VRIJE BEAUTYPRODUCTEN

Doorgaans domineren crèmes, gels, serums en foams ons badkamerplankje. Daar kan weleens verandering in komen door de snellle opkomst van haircare en skincare in de vorm van zeepblokken of sticks. Ontdek Ethique, exclusief te koop bij Holland & Barrett.

Het Nieuw-Zeelandse Ethique is het enige bedrijf ter wereld dat volledig is toegewijd aan het produceren van beauty bars in vaste vorm in plaats van vloeibare beauty producten. De zero-waste productrange bestaat uit verpakkingsvrije beauty bars: van shampoo en conditioner, tot body wash, gezichtsreinigers en scrubs.

Ethique – opgericht in 2012 door Brianne West zocht een alternatief voor de miljoenen wegwerp plastic shampoo en conditioner flessen en bedacht plasticvrije beautyproducten die je zonder schuldgevoel aan kunt schaffen. Inmiddels is Ethique een internationaal beautymerk met ruim 40 producten die 100% ethisch worden geproduceerd, zonder palmolie en vegan zijn. Omdat de producten zo geconcentreerd zijn, kunnen ze tot wel 5 keer langer meegaan dan beauty produkten die in plastic verpakkingen verkocht worden. Jij voegt het water toe – niet zij.

MIRROR MIRROR tipt Pinkalicious, met onder andere roze grapefruit en vanille, kokosnoot en cacaoboter op. Deze wonderbar is geschikt voor normaal haar en je gebruikt het in combinatie met de Ethique solid conditioner. Na gebruik berg je de bar op in een speciale in-shower container. Handig!

Frizz Wrangler is voor als je veel in de weer bent met de stijltang, haardrogers of ontkleuring. Deze bar is verzachtend zonder je haar te verzwaren, waardoor je haar zijdezacht wordt en eenvoudig te stylen is.

Bliss Bar is voor de huid. Het is een milde, romige gezichtsreiniger gemaakt voor normale tot droge huidtypes en gemaakt van romige kokosboter, plantaardige glycerine en klei. Verwijdert make-up en reinigt zacht zonder agressief te zijn voor zelfs de meest gevoelige huid. Benieuwd naar Ethique, koop dan een Trialkit voor €12 met elk 3 verschillende producten. Van normaal haar en huid, droge huid en haar voor de vette huid en haar. €12. De prijzen zijn zowieso vriendelijk, vanaf €6 tot €26.

Pinkalicious™ – Solid shampoo voor normaal haar – 110g / €13

Frizz Wrangler – Solid shampoo voor droog of pluizig haar - 110g / €13

Bliss Bar – Solid gezichtsreiniger – 110g / €15

In-shower containers - €12. In groen, roze, donkerblauw en wit

Ethique is exclusief bij Holland & Barrett verkrijgbaar

Door Sophie-Céline Hamer

Vorige
Vorige

WOW: WEG PLUIS!

Volgende
Volgende

IN DE SCHOEN: 3x VOOR ONDER €10