CHANEL: FLEUR DE PRINTEMPS

Zelf ging ze zonder vermiljoen lippen de deur niet uit. In 1921 liet Gabrielle Chanel een bloedrode tint maken enkel voor eigen gebruik. Pas vanaf 1924 kwamen lipsticks van Chanel op de markt, aanvankelijk gebrand met een C en vanaf de jaren dertig met het CC-logo.

Een eeuw na Gabrielle Chanels eigen privélipstick ligt Chanel Rouge Allure Laque in de winkels. Het is een vloeibare en hydraterende lippenstift met satijnglans die deel uitmaakt van de collectie Fleur de Printemps zomer 2021.

“Ik wilde de bijzondere kenmerken van elke bloem bestuderen en de elegantie en persoonlijkheid ervan naar de voorgrond halen”, zegt Lucia Pica. De Italiaanse, sinds 2015 Global Creative Make-up & Colour Director van Chanel, liet zich voor de Chanel Fleur collectie inspireren door ontluikende bloemen. Pica observeerde de talloze textuurnuances  van de bloemblaadjes en creëerde een rijk palet met levendige kleuren. Opvallend aan de make-up zijn de satijn- of koperachtige reflecties en glanzende of fluwelige texturen.

Chanel Rouge Allure Laque. €38. Chanel Blush & Highlighter Duo Limited Edition €65. Beschikbaar in 21 tinten o.a 62 Still, 64 Exigance. 72 Iconique, 79 Éternité, 80 Timeless. Chanel Les 4 Ombres 372 Bouquet Ambré €54. Chanel Le Vernis 885 Anthurium Beschikbaar in 42 tinten €26. Chanel.com

Vorige
Vorige

GIVENCHY PRISME LIBRE BLUSH

Volgende
Volgende

BVLGARI’S NIEUWSTE SPLENDIDA