NIEUW BIJ SKINS: COSTA BRAZIL

Francisco Costa was al meer dan zijn halve leven actief als modeontwerper (Gucci, Bill Blass) met name in de jaren negentig viel zijn minimalistische ontwerpersstijl in de smaak. De Braziliaan schopte het tot creatief directeur van een van ’s werelds grootste merken, Calvin Klein.  

Na zijn vertrek bij CK, in 2016, keerde hij de hectische modewereld de rug toen om zich – terug in zijn geboorteland Brazilië - te storten op duurzame beauty: Costa Brazil. Costa’s minimalistische smaak komt terug in de prachtige, doordachte vormgeving.

Costa Brazil bestaat uit een complete huidverzorging, waaronder een face cleanser en twee body oils met helende ingrediënten die Costa ontdekte in het Amazonegebied. De basis van alle producten is het Jungle Complex™. Deze voedingsrijke drie-eenheid van Kaya, Cacay en Breu werd samen met een team van lokale wetenschappers en botanici ontwikkeld, en is een unieke combinatie van geavanceerde, moderne technologie en de rijke krachten uit de natuur.

Kaya heeft een hydraterende en voedende werking, verbetert de stevigheid van de huid en wordt exclusief en duurzaam voor Costa Brazil in het wild geoogst. Cacay vermindert fijne lijntjes en is rijk aan vitamine A en E, Omega 3, 6 en 9 en is een natuurlijke bron van retinol. Breu is een aromatische hars die de huid en geest kalmeert en heeft een betoverende geurbeleving. Costa Brazil heeft als missie om producten te creëren die niet alleen goed zijn voor het lichaam en de geest, maar ook voor de planeet. Het merk is opgericht vanuit de overtuiging dat schoonheid en de gezondheid van de aarde onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De Óleo de Limpeza Para a Face is een zachte, milde cleanser op oliebasis. De ongeparfumeerde gel verandert in een melkachtige reiniger voor het gelaat en bevat verschillende actieve ingrediënten, vitamines en voedingsstoffen voor frisse teint. De Sunlight Body Oil kalmeert de huid, helpt fijne lijntjes te verzachten en het vochtgehalte te herstellen. Dit Braziliaanse regenwoud elixer trekt snel in en hydrateert tot diep in huid, met een mooie, natuurlijke gloed als resultaat. Voor de nacht is er de Moonlight Body Oil; een rijke olie verrijkt met Braziliaanse notenolie en multi-actieve ingrediënten als açai en passievrucht die huid in balans te brengen en verhelderen.  

Costa Brazil maakt gebruik van duurzaam gewonnen ingrediënten en is vrij van o.a. minerale oliën, siliconen en kunstmatige kleurstoffen. Daarnaast zijn de vegan producten cruelty-free bevonden door zowel PETA als Leaping Bunny en heeft het merk een Positive Luxury-certificering.  

Costa Brazil is vanaf nu exclusief verkrijgbaar op skins.nl en in onze Skins Óleo de Limpeza Para a Face Face cleanser €54, Sol – Sunlight Body Oil v.a. € 60 Lua – Moonlight Body Oil v.a. € 60 Kaya Anti-Aging Face Oil 30ml € 130 Kaya Jungle Firming Oil 100ml € 105

Vorige
Vorige

OFF-WHITE IN BEAUTY & PARFUMS  

Volgende
Volgende

OUD MAAR GOUD: CARON