OUD MAAR GOUD: CARON

Het Parijse parfumhuis Caron werd in 1904 opgericht door onder andere Ernest Daltroff en diens naamgever Anne Marie Caron. Doel: pionier worden op het gebied van parfum.  

Jarenlang was Caron een van de oudste klassieke Franse luxe parfumhuizen, lang leidend, met als een van de eerste bestsellers Naricisse Noir, Tabac Blond en Pour un Homme. Eind jaren zeventig verwisselde Caron een paar keer van eigenaar, altijd een slecht teken, de oude successen herleefden maar niet.

Zonde, vond in 2018 de rijke Ariane de Rothschild, en zette het merk voort met in-house meesterparfumeur Jean Jacques, die sindsdien zowel de klassieke geuren herinterpreteert als nieuwe parfums bedacht. Met als uitdaging: contrasten. Jacques geurcreaties bevatten vaak twee totaal verschillende geurnoten die samen een spannend, maar harmonieus geheel vormen. Hij creëerde een aantal nieuwe geurfamilies met parfums die door iedereen gedragen kunnen worden waaronder La Collection Merveilleuse met gendervrije parfums.

Wij probeerden het bloemige, muskerige Narcisse Blanc uit 2021. Een heerlijke sensuele oranjebloesemgeur met onder andere sinaasappel en het zoete van vanille. Zacht en geruststellend. En dat is fijn in deze onzekere tijd.

De eigenzinnige gevormde flacons? Die knipogen met hun ronde vorm naar de O van Caron, en ze zijn stapelbaar. Spaar ze allemaal! Hoe dan ook, deze collector items zijn het summum voor parfumliefhebbers.

Caron Narcisse Blanc 50ml €155 is verkrijgbaar bij Skins Cosmetics, zowel in de boutiques als via skins.nl

Vorige
Vorige

NIEUW BIJ SKINS: COSTA BRAZIL

Volgende
Volgende

NIEUW! MARIE-STELLA’S HAIR CARE & NEW STORE