TOMMY HAGEN X TECNI.ART  

THE LIFE OF A HAIR STYLIST

In de korte documentaire The Life of a Hair Stylist geeft Tecni.ART Artist Tommy Hagen een kijkje in zijn leven. Benieuwd: zie de Mirror Mirror homepage.

“Als je met Tommy iets gaat doen - maakt niet uit wat - dan is het altijd alsof hij een andere dimensie in dingen ziet”, zegt Anne-Britt Hagen. “Alsof het meer bijzonder is dan hoe je het zelf ziet.” De vrouw van Tommy Hagen komt net als zijn moeder en zijn vriend Jeffrey Scheltens aan het woord in de zeven minuten durende mini-documentaire The Life of a Hair Stuylist die is opgeknipt in drie chapters: 01 The Fundament, 02 The Recipe en 03 The Search.

Samengevat zien we Tommy Hagen privé in zijn eclectisch ingerichte thuis, omringd door zijn twee kids, kletsend met vrienden, bladerend in inspirerende boeken en mijmerend. En natuurlijk zien we de hairstylist ook in de weer met haar, waarover hij zegt: “Haar is voor mij een stuk canvas waarin je beweging en structuur kunt vastleggen door middel van warm en koud.”

Als Tecni.ART Artist maakt Hagen met de producten van de stylinglijn van L’Oréal Professionnel de meest spannende looks. “Tecni.ART is heel fijn om mee te werken en het past echt bij mij. De lijn is compleet inzetbaar voor alle type haarstyling jobs, voor in de salon tot veeleisend backstage fashion werk.”

Tommy Hagen vindt als puber al zijn roeping. Als hij op de middelbare school twee jongens ziet met ‘toffe haarstijltjes’, komt hij op het idee om op een zaterdagmiddag vriendjes uit de buurt te gaan knippen. Hagen: “Voordat ik het eigenlijk wist, had ik een grote klantenkring met vrienden van de vriendjes van. Daarna ben ik stage gaan lopen bij een kapper in Apeldoorn.  Daar raakte ik heel geïnspireerd door alles wat met haar te maken had en alles wat haar kan zijn.” Dus besluit hij verder te gaan in het vak.

Eén van Hagens doelen is samenwerken met zijn idolen zoals Julien D’Ys, Eugene Souleiman en Malcolm Edwards. “Dat waren mijn grote helden. Het was heel inspirerend om met die mensen te werken. Weet je, het hoogste niveau is eigenlijk de universiteit voor haarstylisten.”

Inmiddels is Tommy Hagen alweer ruim vijfentwintig jaar actief als hairstylist. Zelf verwoordt hij het zo in The Life of a Hair Stylist: “Als je heel lang van iets droomt, en die droom wordt werkelijkheid, dan leef je echt in een droom. Je dat realiseren is heel erg tof.”

In de documentaire is Hagen ook bezig met de voorbereidingen voor een Mirror Mirror-shoot. Later zien we hem op de set zijn ideeën uitvoeren met Tecni.ART 6Fix, de meest krachtige hairspray met drievoudige diffusie: 24 uur fixatie en beschermt de look tegen vochtigheid. Met Tecni.ART Fix Polish gel-in-wax brengt hij het haar in model. De nieuwe wax, op basis van caramel, zorgt voor fixatie en extra glans.

Vertederend in de documentaire is Hagens moeder die zich vroeger vaak ongerust afvroeg ‘wat er van hem in het leven terecht moest komen’. “Dat ie nu zo’n prachtige jongen is, ja, daar kan ik alleen maar trots op zijn.”

Fotografie Rahi Rezvani, styling Maarten Spruyt, make-up Kathinka Gernant voor Chanel Beauty (Unspoken), haar Tommy Hagen voor L’Oréal Professionnel Tecni.ART Artist. Check mirror-mirror.nl voor The Life of a Hair Stylist.

L’Oréal Professionnel Tecni.ART Fix Polish €17,95. L’Oréal Professionnel Tecni.ART 6Fix €17,95 Via www.haarshop.nl

Vorige
Vorige

 PERNELL KUSMUS: ‘IK LEER DINGEN WEGLATEN’

Volgende
Volgende

ZET CHANEL EEN LIPTREND?