JORJA SMITH: “Ik kan niet meer leven zonder Dior Lip Glow”

De Britse singer-songwriter Jorja Smith was “in de wolken” toen ze onlangs hoorde dat ze de nieuwe ambassadrice van Dior Make-up werd.

Jorja Smith breekt in 2016 door via YouTube met haar debuutsingle Blue Lights. Een jaar later neemt ze met superster Drake enkele tracks op. Smiths stijl - een mix van R&B, soul, hiphop en politiek geëngageerde feministische teksten – bevalt ook een andere hiphopster: Kendrick Lamar. Samen maken ze het nummer ‘I am’ voor de soundtrack van de hitfilm Black Panther uit 2018. Dat jaar verschijnt ook Smiths bejubelde debuutalbum Lost & Found en dit jaar is ze op de Brit Awards uitgeroepen tot Best British Female Artist. Zelf kan ze haar succes nog amper bevatten: “Het is gewoon krankzinnig. Ik kom uit Walsall, een klein Engels stadje, en nu reis ik helemaal naar Amerika om shows te doen waar mensen echt naar toe gaan om me te zien optreden. Ik vind het nog steeds heel surrealistisch!”

Wilde je altijd al zangeres worden? Of had je andere ambities?

“Ik schreef verhalen en gedichten, maar maakte ze nooit af. Ik ontwierp covers en flapteksten, maar verder dan hoofdstuk 1 kwam ik nooit. Waar ik nooit mee ben gestopt is pianoles, die kreeg ik vanaf mijn achtste en ik zong erbij. Op mijn zestiende was er wel een moment dat ik genoeg had van muziek, maar dat duurde ongeveer een dag. Stoppen met muziek zal ik nooit kunnen.”

Wat je waarschijnlijk nooit had kunnen dromen is gevraagd worden als ambassadrice van Dior make-up. Wat betekent Dior voor jou?

“Dior doet veel, maar Dior Beauty laat vrouwen zich nog mooier voelen. Dior staat bekend als een modehuis, maar hoe de beauty daar op aansluit vind ik geweldig. Ik houd vooral van het idee dat Monsieur Dior speciaal een geur creëerde om zijn couture-looks te vervolmaken. Schoonheid en mode zijn bedoeld om elkaar aan te vullen.”

Hoe was samenwerken met Peter Philips, de Creative & Image Director van Dior Make-up?

“Echt geweldig, want hij is zo’n icoon! Ik zag zijn werk vorig jaar toen ik bij de Dior Haute Couture-show in Parijs was, zo mooi. Het is gewoon fantastisch dat hij mijn make-up doet. Ik houd van een ‘glowy’ en natuurlijke look. Hij deed in Parijs iets met mijn make-up dat ik nooit eerder heb gezien: na het poederen wreef hij zachtjes met twee wattenschijfjes over mijn gezicht - waarschijnlijk om het overtollige te poeder te verwijderen.  Ik weet het niet zeker, maar het zag er zo goed uit. Mijn huid leek heel fris en mooi.”

Dior Backstage Lip Palette €51

Wat is je vroegste herinnering aan make-up?

“Dat ik als 14-jarig meisje een keer mijn moeders mascara gebruikte. Die was waarschijnlijk al een tijdje open, want het voelde droog. Ik bracht het aan, ging naar school, en het voelde alsof ik was getransformeerd. Ik herinner me ook dat ik een foto op Facebook plaatste, en dacht, wauw, dat ziet er goed uit. ”

Wat is het beste make-upadvies dat je ooit kreeg?

“Carol (haar make-upartist) zorgt dat ik er altijd geweldig uitzie. Make-upadvies? Hmmm. Concealer aanbrengen bovenop je foundation was een geweldig advies dat ik nog steeds toepas. Oh, en het belang van blending met de beauty blender. Het is heel belangrijk om te checken dat je huid alles goed heeft opgenomen. Begin soms ook een beetje eerder met je voorbereidingen, dan heeft de make-up de tijd om op je gezicht tot leven te komen. Als je geen tijd hebt om je make-up op te laten opwarmen, is een setting spray een goed alternatief.”

Wat zijn je favoriete Dior make-upprodukten?

“Ik houd van de Dior Iconic Mascara, omdat mijn wimpers dan heel lang en vol lijken. Ik ben ook dol op de Dior Backstage Foundation, omdat ik niet iets te diks op mijn gezicht wil, vooral niet bij optredens. Ik heb altijd al gehouden van getinte, vochtinbrengende crèmes en deze foundation geeft me precies de juiste hoeveelheid dekking zonder te zwaar te zijn.

Dior Backstage Face & Body Foundation 7N Neutral €40,50

“Ook van de lippenstiften houd ik heel erg. Mijn absolute favoriet, ik kan niet meer leven zonder, is Dior Lip Glow. Heerlijk hoe die je natuurlijke lipkleur verbetert. Ik gebruik soms een lipgloss voor extra glans.”

Wat is je favoriete kleur lipstick?

“Het Dior Backstage Lip Palette. Ik meng de kleuren altijd en mijn lievelingen zijn Rosewood Blush en Berry. En Pink. Dat palet is echt het einde!”

Is er een kleur lipstick die je extra zekerheid geeft?

(Lachend) “Als ik Rouge Dior Ultra Care 999 op doe, dan moet je de politie bellen.”

Wat is je favoriete work-out-routine?

“Alles dat mijn achterwerk groter maakt.”

En wat zou mensen verrassen als ze het van je wisten?

“Er is veel dat mensen niet van me weten. Ik ben gek en veelzijdig (lacht).  Ik ben ook erg zorgzaam - ik geef te veel om anderen. Het is zo raar omdat mensen mijn muziek en video’s kennen, maar mijn Instagram is mijn leven, ook al post ik niet veel. Vroeger plaatste ik op Instagram zoveel dingen. Nu ik wat meer volgers heb, ben ik iets terughoudender.

“Ik ben boos en erg gevoelig. Mensen begrijpen niet hoe verdrietig ik word als iemand me geen berichtje terugstuurt (lacht). Dat raakt me, weet je. Ik geef te veel om iedereen.

“Ik denk dat ik aardig ben (lacht en kijkt naar haar visagiste Carol aan de andere kant van de kamer). Ja toch Carol, ben ik aardig?”

Carol Lopez Reid: “Ik denk niet dat mensen beseffen hoe lief en oprecht je bent! Je bent letterlijk een little pumpkin.”

Wat zie je als je grootste prestatie tot nu toe?

“Leven. Ik deel mijn leven met zoveel vrienden en familie en ga naar plaatsen waarvan ik nooit had gedacht dat ik daar ooit zou kunnen komen. Ik reis de wereld rond en elke dag is als een nieuwe prestatie.”

Diorshow Iconic Mascara €36

 Dexter Navy voor Parfums Christian Dior - Fotografie

Peter Philips – Make-up

Charlotte Collet - Styling

Zateesha - Haar

Elsa Deslandes - Manicure








Vorige
Vorige

NU VOORUIT BOEKEN BIJ TREATWELL

Volgende
Volgende

BEZOEK SKINS ATELIER OP 10 NOVEMBER