THEATER MEETS FASHION #2

Ik ben Shabnam Baqhiri, een vierdejaars studente van de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Daarnaast ben ik al schrijver van toneel, scenario proza en poëzie en theatermaker. ik zal in een reeks blogs de lezer meenemen in mijn afstudeertraject. De afstudeervoorstelling die ik ga schrijven zal namelijk als vorm, theater meets fashion in zich hebben. Ik ga tweewekelijks vertellen waar ik mee bezig ben (geweest) en hoop hiermee jou als lezer te inspireren.

Tijdens de afgelopen twee weken heb ik voornamelijk verder gewerkt aan het artistieke product dat ik schrijf voor mijn afstuderen. Dit is in mijn geval een theatervoorstelling die onder anderen elementen van fashion/een catwalk in zich draagt maar ook muziek zal een groot onderdeel zijn in de voorstelling.

Daarnaast ben ik verdergegaan met mijn zoektocht naar de juiste ontwerper voor de voorstelling. Ik heb verschillende mensen benadert en hier ook reactie op gekregen. Ook heb ik sommigen kunnen spreken en heb ik mijn plannen verder uit kunnen leggen.

Er is zeker interesse vanuit de ontwerpers dus het is fijn dat dat niet verandert is, maar voor mij is het nu misschien ook belangrijk om goed voor mezelf helder te hebben wat ik precies wil terugzien in de kleding in de voorstelling. Het zou dan ook kunnen zijn dat ik dit eerst naar aanleiding van de scenes die ik schrijf op papier zet. Dus dat ik in regieaanwijzingen verduidelijk wat voor soort kleding we als publiek gaan zien, omdat ik denk dat het voor ontwerpers ook fijner is om in ieder geval te weten wat mijn ideeën precies zijn en kunnen we van daaruit verder bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Ik ga dan ook verder met mijn zoektocht naar de juiste ontwerper(s) en ik hou jullie daarover en over het schrijven van mijn voorstelling graag op de hoogte.

Mailen voor een samenwerking kan nog steeds naar shabnam1@live.nl.

Hieronder alvast een impressie van wat ik in de eerste scene voor me zie qua kleding. Denk hierbij dus aan haute couture.

Shabnam Baqhiri

Vorige
Vorige

LANVIN SPRING/SUMMER 2023

Volgende
Volgende

OFF-WHITE S/S 2023