VOOR IN DE AGENDA: AMSTERDAM FASHION WEEK 2023

Vanaf 30 augustus tot en met 2 september showen een twaalftal modemerken, duo’s en een collectief tijdens de AFW Edition 2023 hun nieuwe collecties. Op het programma staan ook presentaties, talks en gezellige borrels. Het uitkijken is naar véél, maar vooral naar Lichting 2023, met 7 recent afgestudeerde modestudenten. Sorry, deze show is niet als de meeste, alleen voor genodigden. Dus…bluff your way in!

Het is haast een traditie dat de aftrap van de vier modedagen plaatsvindt buiten Amsterdam én in een museum. Op woensdagmorgen opent Tess van Zalinge de ‘week’ met een show op het dak van het Depot Boijmans Van Beuningen. Het blijft bij dit ene Roffa-uitstapje. Vervolgens gaat de reis naar Amsterdam-Noord met een presentatie van ontwerper Max Zara Sterck, multidisciplinair kunstenaars Lissa Brandon toont een korte film in Eye Filmuseum. Circulair modemerk Martan showt in een fotostudio in Noord en Wandler popt in samenwerking met David Surman op in galerie Stigter van Doesburg. De eerste dag eindigt in The Hub van Fosbury & Sons aan de Prinsengracht.

In de dagen daarna staan onder andere kunst en mode centraal met een samenwerking van kunstenaar Eelco Hilgersom en ontwerper Just Knoop. Ook Scoop by Raider & Pal Sporting Goods verbinden mode en kunst. Atelier Reservé aka Reservé Boys showt een collectie op het dak van Ayden aan het Rokin. Koopjesjagers slaan hun slag in de Pop-up Boutique & Archive Sale van David Laport in The Coachhouse 61. RVDK beloofd een modespektakel in de Bijlmerbajes.

RVDK

Designer brand Elzinga keert terug op het AFW-programma. Niet in Paradiso dit keer maar in de Vondelbunker, samen met de postpunkband Baby's Berserk en de kunstenaars van Geijer Studio zullen ze ongetwijfeld een onvergetelijke knetterende show neerzetten.

Het uitkijken is ook naar Lichting 2023, met de beste graduates van de zeven Nederlandse modeacademies. Wie wint €10.000? Vooraf showt Lichting 2022 winnaar Ruben Jurriën zijn nieuwe collectie; ‘Super Femboyant’ die is geïnspireerd op het hervormen van de betekenis en associaties van het woord Sterk.

Het volledige schema van Amsterdam Fashion Week 2023 is te vinden op amsterdamfashionweek.nl. Enjoy!

Vorige
Vorige

VINTAGE EVENTS IN augustus

Volgende
Volgende

DIT LUXE MODEMERK VERRAST MET COSMETICA