MARC-ANTOINE BARROIS: ENCELADE

Na het succes van B863 en het populaire Ganymede lanceert Marc-Antoine Barrois met dank aan meesterparfumeur Quentin iets nieuws. Encelade is een woody eau de parfum. Een mystieke aanrader.

In 2015 ontmoette Marc-Antoine meesterparfumeur Quentin Bisch, waarna een bijzondere connectie ontstond tussen deze twee ontwerpers. Was het eerste parfum (B863) dat Quentin Bisch creëerde geïnspireerd op de naam van de planetoïde uit het boek ‘De kleine prins’, het opvolgende parfum Ganymede dankt zijn naam aan de grootste maan van Jupiter.

De nieuwste Marc-Antoine Barrois geur is vernoemd naar Encalade, de maan van Saturnus. Een blauwachtige planeet bedekt met sneeuw en zoet water. In de Griekse mythologie is Enceladus de zoon van zoon van Gaia (Aarde) en Uranus (Hemel), en ligt hij begraven onder het Italiaanse Sicilië waar hij nog steeds zijn adem uitblaast door de rook en de uitbarstingen van de vulkaan Etna. De gedachte dat deze maan op een dag bedekt zou kunnen zijn door een groene jungle past bij het krachtige en rebelse karakter van deze mythologische held.

Alles vormde de inspiratie voor een woody parfum met groene noten en een akkoord van leer. De geur van rabarber, Atlas cederhout en zacht mineraal vetiver geven het parfum een aards karakter, gecombineerd met tonkaboon en Australisch sandelhout voor een mystieke touch.

Marc-Antoine Barrois, Encelade 30 ml €95, 100 €175 is nu verkrijgbaar bij Skins Cosmetics, zowel in de boutiques als online via skins.nl


Vorige
Vorige

NIMYA’S ESSENTIALS VAN NIKKIETUTORIALS

Volgende
Volgende

HELL YEAH: ISAMAYA