50 JAAR VALENTINO ROSSO

Maison Valentino is opgericht in 1960 door Valentino Garavani (1932) en zijn partner Giancarlo Giammetti (1938). Volg de laatste op Insta en je ziet dat het stel nog steeds het zelfde luxe jetsetleven leidt als in de seventies, de hoogtijdagen van Valentino Haute Couture.

Maar hoe vang je Valentino’s glamour couture-spirit in een boek? Van zo’n boek moet de luxe afspatten, het moet groot en natuurlijk rood zijn! De titel:Valentino Rosso. Dit heerlijke koffietafelboek is de laatste aanwinst uit de Legends Collection van Assouline. Samensteller en schrijver Charlie Porter dook in de archieven en spitte door 50 jaar Valentino. Het boek bevat 180 Maison Valentino jurken in vlammend rood in allerlei stijlen en knalrode accessoires waaronder de bekende slingback schoenen versierd met de typerende Valentino zilveren rockstuds.

Valentino Rosso beperkt zich niet tot het werk van Valentino Garavani, het toont ook Valentino beauty en recente ontwerpen van Pierpaolo Piccioli, de huidige creative director van het legendarische merk. Dat de Italiaan onlangs flink ‘vreemd’ ging met een compleet roze collectie is hem vergeven.

Valentino Rosso. Teksten Charlie Porter, 304 pagina’s, zijden hardcover in luxe l slipcase €250. Via assouline.com



Vorige
Vorige

MODETALENT VAN HET JAAR RUBEN JURRIËN

Volgende
Volgende

FLAWLESS IN DE RECHTBANK